Deltagere til DKFs jubilæums arrangement

14-05-2023

Deltagere til DKFs jubilæums arrangement d. 19. august
 


(klik på billedet for at se i større format)

Tilmeldings liste til arrangementet til fejring af Dansk Køre Forbunds 50-års jubilæum.
 

29 kuske er tilmeldt køreturen og arrangementet i København og Christiansborg Ridebane til fejring af Dansk Køre Forbunds 50-års jubilæum lørdag den 19. august 2023. Dertil kommer 15 ekvipager fra Den Sjællandske 1-spænder kvadrille. Der er plads til flere, og gerne skæve ekvipager og sjove hestevogne.

I København er der miljøzone, der kræver at dieselbiler har partikelfilter påmonteret, hvis ikke kræves en dispensation. Hvis man er i tvivl om ens bil må kører i en miljøzone, så tjek dit køretøj her:

https://miljoezoner.dk/regler-og-koretojer/regler-for-personbiler/

Hvis ikke bilen opfylder betingelserne skal tilmeldte kuske og eventuelle nye deltager hurtigst muligt sende kopi af registreringsattest og en fuldmagt til: 50jubilaeum@danskkoereforbund.dk

Styregruppen vil så sende en samlet ansøgning.

Styregruppen har erfaret at der er medlemmer der mener at de har tilmeldt sig, uden at det nået frem til styregruppen. Se listen over de tilmeldte som er registret, hvis ikke man er på listen, så sende en tilmelding til: 50jubilaeum@danskkoereforbund.dk

Se tilmeldings blanket under DKF 50 år, her på siden: https://www.danskkoereforbund.dk/page/dkf-50-aars-jubilaeum

Læs mere

Nye officials

09-05-2023

Tillykke til nye officials 

Køreudvalget er rigtigt glade for, at så mange frivillige har lyst til at uddanne sig og hjælpe til stævner. Tak til jer!

Vi har haft særdeles travlt under det nyligt overståede internationale stævne på Rævebjerg, og der er uddannet både banebyggere, TD'er og stewards. 

Banebyggerne blev torsdag og fredag undervist af Kim Andreassen. Deltagerne så både de internationale baner, byggede selv forhindringsbane og fik teori i det stemningsfulde bibliotek i multihuset. 

TD kurset var for B og C dommere. Også her blev der undervist torsdag og fredag af både Henning Clausen og stævnets amerikanske TD, Ellen Ettenger. Praktikken foregik på de internationale baner og deltagerne havde lige som banebyggerne  herefter mulighed for at stå i en forhindring under maraton. 

De nye stewards havde fået teori online på forhånd af Elisabeth Flensted. Nogen fik praktisk erfaring under stævnet sammen med det internationale steward team. Resten vil få praktisk erfaring til stævner rundt om i landet.

Forside billedet til nyheden : TD Henning Clausen og Ellen Ettinger

Tillykke til de nye/opdaterede banebyggere:

Liselotte Watson

Katrine Binzer

Kristina Damgaard

Jackie Schreiber

Cecilie Nelly Pedersen,

Annette Roed

Majken Olsen (dommer kandidat)

 klik på billedet for større format

Tillykke til de nye stewards

Karina Ruus

Jonas Ruus

Merete Schelhase

Hanne Pedersen

 

Tillykke til dommerne med det gennemførte TD kursus 

Anette Kristiansen

Arnild Arp-Hansen

Judith Kofoed

Gitte Nielsen

Elisabeth Flensted

 Klik på billedet for større format

Vi håber at både kuske og officials får en masse gode oplevelser ved kørestævner.

 

 

Læs mere

DKF 50 års jubilæum

09-05-2023

I anledning af Dansk Køre Forbunds 50-års jubilæum arrangeres en opvisning på Christiansborg Ridebane og en køretur i København lørdag den 19. august 2023 med start kl. 11.00.

Styregruppen håber, det kan blive en fremvisning af den forskellighed og mangfoldighed som DKF rummer.

Arrangementet planlægges at indeholde en køretur på godt 6 km gennem København, se billede (Turen kan fravælges) samt en præsentation og opvisning på Christiansborg Ridebane.

Alle, der har heste/ponyer, der kan begå sig i kortege og bylarm samt kan være sammen med andre i en opvisning, opfordres til at tilmelde sig via e-mail: 50jubilaeum@danskkoereforbund.dk

Vi håber på et bredt udsnit af forspændinger og vogntyper fra nyeste og mest moderne vogne til ældre sports- og traditionelle vogne som jumbe, dogcart, char-á-banc, jagtvogn, landauer, coupé m.v. Det kan også være landbrugsvogne, handelsvogne (bager-, slagtevogne m.m.), turvogne. trætømmervogne (skovslæde med hjul). Markredskaber kunne præsenteres på en fladvogn trukken af svære heste - bare en idé. Til opvisningen på ridebanen kan man spænde for. Der må dog ikke pløjes, men der har før været demonstration af pløjning med en slæde under plovskæret.

Tilmeldingen skal indeholde: Navn på kusk og passagerer. Medlemsselskab eller -forening. En beskrivelse af ekvipagen, særlige sjove detaljer, vognnavn (type), byggeår og vognbygger. Hvor vognen har været brugt. Heste- / ponyrace. Seletøjsbeskrivelse. For konkurrencekuske oplyses også opnåede resultater. Desuden bedes man oplyse, om man ønsker at deltage i både køretur og opvisning.

På Dansk Køre Forbunds hjemmeside er der en tilmeldingsblanket, der kan bruges som hjælp til tilmeldingen.

Det er gratis at deltage. Dagen afsluttes med en lukket reception, hvor deltagerne er indbudt. Der kræves en adgangsbillet til hver person. Billetter sendes til kuskens e-mail.

Find tilmeldingsblanket her:

https://www.danskkoereforbund.dk/page/dkf-50-aars-jubilaeum

Læs mere

Træner uddannelse under DKF - efterår 2023

05-05-2023

Grib chancen for at lære noget og lær videre til andre

 

Læs alt om uddannelsen her 

Læs mere

Elitetræning Vest har plads på reserveholdet 

02-04-2023

Elitetræning Vest har plads på reserveholdet 

Vil du gerne forbedre dig i konkurrencekørsel og kan du opfylde kriterierne for at komme på elitetræningsholdet, har du nu mulighed for at komme på reservelisten til Vest holdet.

Underviser er Dennis Schneider, som underviser på engelsk eller tysk. Undervisningen foregår ca. en gang om måneden hos Niels Schelde i Gesten. Datoer kan findes i seneste nummer af Køresporten.

Du vil blive kontaktet fra gang til gang, hvis der er ledige pladser. Betaling afregnes direkte med den faste kusk, der sælger sin plads.

For tilmelding og spørgsmål, kontakt venligst koordinator Arnild Arp-Hansen på telefon 5152 0620 eller email mail@dyrelund.eu

Kriterier for deltagelse kan findes på hjemmesiden under Elite- og talentudvikling: https://danskkoereforbund.dk/page/uddannelse

Læs mere

Nye instruktører under DKF

02-04-2023

Træner 1 Køreinstruktør under DKF - nu med avisartikel

(Klik på billederne for at se i større format)

  

I dag afsluttede 5 kursister det nye kursus "Træner 1 Køreinstruktør" under Dansk Køre Forbund

Stort tillykke til jer alle! 🇩🇰 🤩

Bodil Sørensen - MKS, Jeppe Seedorff - MKS, Julie Moesgaard Jensen - VKS, Jan Stougaard - VKS og Flemming Nielsen - VK 

 

Kurset har været afholdt over to weekender med underviserne Henrik Høper, Gitte Kragelund Buchholt og Anne Grethe Nørgaard.

En stor tak til jer alle for at gøre det muligt.


Sidst men ikke mindst tak til jer kuske, der kom med jeres heste og brugte jeres tid, så kursisterne havde mulighed for at prøve teorien af i praksis!

 

Lidt blandede billeder fra sidste kursus dag:
(klik på billederne for at se dem i stor størrelse)

 

  
Alle fem bestod 🤩                                               Kursisterne sagde tak for lærerige dage med flotte kurve

  

  

  

  

  

 

Læs mere

International Carriage Drivers Association

27-03-2023

Kære aktive kuske i Danmark                                                                                           25.03.2023

Som nogle af jer måske har læst, har en gruppe internationale kuske grundlagt en komite som hedder International Carriage Drivers Association forkortelse ICDA.
ICDA er blevet dannet for at støtte væksten i vores køresport som en integreret del af FEI´s mission om at udvikle hestesporten globalt og fremme sportsånden på tværs af alle kørediscipliner og for at fremme synligheden af kørsel som en ridesport.
Etableringen af ICDA følger eksemplet fra andre ridediscipliner, såsom dressur og springning som har lignende etablerede komiteer.
ICDA er blevet dannet for at repræsentere interesserne for alle internationale heste-, pony- og para kuske i alle klasser.
Et af de centrale mål for ICDA, er at sikre en direkte kommunikationslinje mellem kuskene(atleterne) og FEI.
I komiteen er der repræsenteret 4 kuske fra firspand heste klassen, 3 kuske fra tospand hest klassen, 3 kuske fra enspand hest klassen, 3 kuske fra ponyklasserne og en Parakusk. 

Da jeg er en af medlemmerne i komiteen, skriver jeg til jer.
Klik for at se 
Medlemmer af ICDA

For at ICDA kan være 100% anerkendt af FEI, skal ICDA bruge kuske rundt om i verden til at støtte denne komite, så sporten kan blive bedre for os og vores elskede heste.
Så det kunne være fantastisk hvis I kunne gå ind på ICDA hjemmeside www.icda-driving.com og blive medlem.
At være medlem kræver ikke særligt meget, det er gratis og når man er blevet et medlem, så har man mulighed for at have stemmeret, når der skal tages store beslutninger. Hvis man ikke har lyst til at tage stilling, men bare vil være medlem er det også okay. Det er derfor vi har denne komite.

Efter det første møde, som vi havde midt i marts, prøver vi på at få en dialog med FEI om følgende Problemer:

  • Dressurprogram 3* 2 HP og 4 P
  • Lodtrækning til dressuren og maraton til mesterskaber (ønskes mere fair for alle)
  • Ændre reglerne således at man kan få flere individuelle kuske, uden man stiller et hold til internationale mesterskaber - især pony VM.

Så hvis I har nogle spørgsmål eller problemstillinger I ønsker der bliver taget op i ICDA er I meget velkommen til at kontakte os der sidder i komiteen.

Venlig hilsen

Maria Buchwald
Mariabuchwald1@gmail.com
ICDA komitemedlem

 

 

Læs mere

Jubilæums arrangement med ØKS

15-03-2023

ØKS har et jubilæumsarrangement på Gl.Estrup d. 12. august

Læs alt om arrangementet her

Læs mere

Går du med en dommer i maven?

13-03-2023

 

Kunne du overveje at blive forbundets nye dommer i konkurrencekørsel?
 

DKF åbner nu op for nye dommerkandidater.
Køreudvalget er i fuld gang med at revidere dommeruddannelsen og så snart den er godkendt, vil den blive lagt herud på hjemmesiden sammen med dato for introkursus til nye aspiranter.
Kunne det være dig? Du er velkommen til at kontakte formanden i din egen forening eller DKFs dommeransvarlige, Anette Kristiansen på mobil 21465212 eller e-mail ak@chevall.dk for spørgsmål og yderligere information.

(Billede: Overdommer Jacob Bendtsen ved DM 2022)

Læs mere