Children, Juniorer og U25

 

  1. Children, Juniorer og U25

 

Kørersporten, er også for børn og unge kuske til og med 25 (U25), der gerne vil kører konkurrencekørsel.

Det er uden betydning, hvilken pony/hest man har, og ligeledes hvilken vogn - det vigtigste er sikkerheden.

På denne side er nævnt en del af de aktiviteter du kan deltage i under DKF.

De nærmere regler og muligheder finder du under pkt. 4, 7 og 8 – er der noget du er tvivl om eller gerne vil spørge til er du altid meget velkommen til at kontakte en fra køreudvalget. (Se pkt. 2 på denne side, her finder du telefonnumre og mailadresser)

 

Aktiviteter for børne og unge kuske:

 

Træning og uddannelse:

Rundt i de lokale køreselskaber tilbydes der undervisning og træning og flere steder er der muligheder for at køre indendørs i ridehus i vintermånederne. Herudover afholdes der lokalt klubstævner, Top cup, dressurcup og rigtig mange andre aktiviteter.

 

Der afholdes også ”kørerlejr” for børn og unge kuske med både træning af godkendt instruktør og selvfølgelig også en hel del hygge og samvær for kuskene. - Ofte afsluttes ugen med et lille stævne for deltagerne

Derudover deltager flere børn og unge kuske i ved talent og Elitetrængningerne under DKF både på øst og vest for Storebælt.

 

Landsstævner & mesterskaber

Det er også muligt at deltage ved landsstævner i flg. Klasserne: Children, Junior og U25 samt i Derbyklasser.

Siden 2010 har der været også været muligt at deltage ved DM & DKF Mesterskaberne og NM (Nordisk Mesterskab)

Men allerede siden 2008 har danske unge kuske været med til først 2 uofficielle verdensmesterskaber i 2008 & 2010 – og siden det blev officielle mesterskaber (EM) i 2012 2012 i Østrig, 2014 i Polen, og Tyskland med flere placeringer både samlet og i disciplinerne